Çocuklar İçin Güvenli ve Hijyenik Kapalı Oyun Parkı

1990’lı veya 2000’li yıllarda değiliz! Çocukların geçmişte olduğu gibi sokaklarda diledikleri gibi oyun oynamaları mümkün değil! Her şeyden önce, ailelerin güvenlik endişesiyle çocuklarını sokağa çıkartmaktan kaçındıkları biliniyor. Türkiye gibi yoğun nüfuslu bir ülkede çocuklar için yeterli oyun alanının olmadığını söyleyebiliriz. Ancak, yine de çocuklar için güvenli ve hijyenik kapalı oyun parkı sayesinde bu problem çözülebilir.

Dumadum Oyun Parkı Güvenlik Önlemleri

Çocuk oyun alanı denildiği zaman ebeveynlerin aklında birtakım şüphelerin belirdiğini söyleyebiliriz. Ancak, Dumadum Oyun Parkı; güvenli oyun alanları arasında yer alır. Çocukların rahat ve sorunsuz bir şekilde oyun oynaması adına oyun parklarında birtakım güvenlik önlemlerine yer verilmelidir. Her şeyden önce, çocuğun yeterli farkındalığa sahip olması gerekir. Koşarken veya iyi vakit geçirirken dikkatli olmayı unutan bir çocuk hoş olmayan kazalarla karşılaşabilir. Bu yüzden, çocuğa gerekli farkındalığı kazandıracak ve ona göz kulak olacak bir oyun parkı çalışanına ihtiyaç duyulur.

Güvenli çocuk oyun parkı; birtakım özelliklere sahip olmalıdır. Takdir edersiniz ki, oyun parkındaki çocuklar arasında yaş farkları bulunur. Bu noktada, oyun parkı; çocukların yaşlarına ve gelişim seviyelerine uygun olarak düzenlenmelidir. Bir başka deyişle, beş yaşından büyük çocukların farklı bir yerde oynaması doğru olacaktır. Ayrıca, yürümeye daha yeni başlayan çocukların uygun pürüzsüz yüzeye sahip oyun alanlarında koşup oynaması gerekir.

Kapalı çocuk oyun alanı sayesinde ebeveynlerin gözü arkada kalmaz. Ancak, yine de ebeveynlerin dikkat etmesi gereken birtakım hususlar bulunur. Her şeyden önce, çocukların 9 aylık olana kadar ya da dik oturabilene kadar herhangi bir salıncakta sallanmasına izin verilmemelidir. Takdir edersiniz ki, Türkiye’de çocuk oyun alanlarının önemli bir kısmı 5-12 yaş grubu çocukların oyun oynayabilmesi adına tasarlanmıştır. Daha küçük çocukların oyun oynaması için yanlarında ebeveynlerinin veya bir oyun parkı çalışanının olması şarttır. Dumadum Oyun Parkı; bahsettiğimiz tüm detaylar düşünülerek tasarlanmıştır.

Dumadum Oyun Parkı Temizlik Önlemleri

Dumadum Oyun Parkı; sahip olduğu güvenlik önlemlerinin yanı sıra temizlik önlemleri ile de çocukların rahatını ve sağlığını düşünüyor. Top havuzları; bir oyun parkının vazgeçilmez detayları arasında bulunur. Bu noktada, çocukların oynadığı top havuzları en iyi şekilde dezenfekte ediliyor. Ayrıca, oyun parkında bulunan her bir oyuncağın temizliği düzenli bir şekilde yapılıyor. Bilhassa Covid-19 dönemiyle beraber oyuncakların dezenfeksiyon işlemi kısa aralıklarla gerçekleştiriliyor.

Güvenli oyun alanları nelerdir sorusuna cevap arayanlar için en iyi seçeneğin Dumadum Oyun Parkı olduğunu söylemek mümkün! Burada çocukların sağlığını tehdit edecek herhangi bir riske yer verilmiyor. Oyuncakların temizlenmesine ek olarak oyun parkı sürekli olarak havalandırılıyor. Buna ek olarak, Covid-19 tedbirleri dolayısıyla kapalı çocuk oyun alanı içerisinde belirli sayıda çocuğun olmasına izin veriliyor. Geniş bir alanda sosyal mesafenin korunmasına dikkat ediliyor.

Dumadum Oyun Parkı içerisinde tuvaletler, yemek alanları ve dinlenme bölümleri de bulunuyor. Bu gibi alanların en iyi şekilde temizlenmesi sağlanıyor. Bir başka deyişle, hem ailelerin hem de çocukların tüm temizlik ihtiyaçları karşılanıyor.

Dumadum Oyun Parkına Nasıl Gidilir?

Bir çocuk oyun alanında olması gereken tüm özellikleri taşıyan Dumadum Oyun Parkı; yılın her döneminde çocukların ve ebeveynlerin gözdesi olmayı başarıyor. Birçok kişinin aklında bu parka nasıl gidilir sorusu bulunuyor.

Dumadum Oyun Parkı; Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, Nazım Hikmet Bulvarı üzerinde yer alıyor. Newista Residence 3M Migros yanında yer almakta