Evcil Hayvanların Çocuklara Kazandırdığı Beş Şey

Evcil hayvan ve çocuk arasında kurulan manevi bağ hem o çocuğun çok daha iyi biri olmasını hem de sevgiyi öğrenmesini sağlayacaktır. Çocukların maneviyatı öğrenmeleri, sorumluluk sahibi olmaları ve dış dünyaya açılabilmeleri için evcik hayvan sahibi olmak doğru bir seçim olabilir. Bir çocuğun evcik hayvan ile büyümesi ona birçok şey kazandırabilir ve hayatına çok şey katabilir.

Empati Yapmayı Öğretir

Evcil hayvan bakan bir çocuk empati yapmayı öğrenir. Zaman içinde aralarında ki bağlar geliştikçe onun neler hissettiğiniz anlamaya ve hangi durumda ne yapması gerektiğini de anlar. Hayvanların bakıma muhtaç olmaları ve insanlardan yardım beklemeleri çocukların mutlaka ilgilerini çekecektir. Bu da onların tıpkı anne babalarından olan beklentilerine benzer. Onlar da anne babalarının kendilerine bakmalarını, karınlarını doyurmalarını ve onlarla ilgilenmelerini beklerler. Evcil hayvanları da aynı şeyi onlardan bekleyeceği için empati yetenekleri bu sayede gelişecektir.

Yaşam ve Ölüm Farkındalığı Kazandırır

Çocuklar evcil hayvanlarını genellikle çok sever ve onları hiçbir zaman kaybetmek istemezler. Ancak her ne kadar istenmeyen bir durum olsa bile yine de bakmakla yükümlü oldukları evcil hayvanı kaybederler. İşte bu durum onların artık yaşam ve ölüm arasında ki farklılığı öğrenmelerini sağlar. Ölen evcil hayvanlarının bir daha hiç geri gelmemesi ölümü anlamalarını ve yaşama değer vermelerini sağlayacaktır.

Sorumluluk Duygusu Kazandırır

Evcil hayvan bakmak birçok önemli sorumluluk gerektirir. Yemek ve su vermek, tıbbi gerekliliklerini yerine getirmek veya temizlikleri gibi işlemler mutlaka zamanında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. Aileler bu sorumluluğu çocuklarına verdikleri takdirde artık o çocuk sorumluluk sahibi bir birey olacaktır.

Sahip olduğu evcil hayvanın tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve o hayvanın her şeyi ile kendisine ait olduğunu bilmek doğal olarak çocukların zaman içinde daha olgun kişiler olmalarına yardımcı olur. Ancak bu konudan taviz vermesine kesinlikle izin verilmemelidir. Çünkü en küçük bir taviz dahi çocuğun sorumluluklarını yerine getirmemesine ve bu duruma önem vermemesine neden olabilir.

Sosyallik Becerilerde Gelişim Sağlanır

Gelişim çağında olan çocuklar için evcil hayvan sahibi olmak onlara birçok farklı özellikler kazandırabildiği gibi aynı zamanda sosyallikte kazandırabilir. Hayvanın dış ortamlarda gezdirilmesi, bakımları veya muayeneleri için veterinere götürülmesi veya buna benzer etkinlikler çocukların daha sosyal kişiler olmalarına yardımcı olacaktır.

Bunun yanında evcil hayvanları ile yapacakları oyun oynamak veya gezmek gibi etkinlikler de çocuklar için çok önemli olabilir. Bu sebeple uzmanlar evcil hayvan bakarak büyüyen çocukların diğerlerine göre daha çok sorumluluk sahibi olduklarını ve aynı zamanda sosyalleşmeye daha yatkın olduklarını belirtmektedirler.

Aile Bağlarını Güçlendirir

Aile bağları mutlu ve huzurlu bir aile olmak için çok önemlidir. Özellikle çocukların bu durumun farkına varmaları ve ne kadar önemli olduğunu anlamaları için onların sorumluluğuna verilecek olan evcil hayvanlar onlara çok faydalı olabilir. Bu hayvanlar sayesinde manevi bağlarının da gelişmesi sağlanacağı için doğal olarak aile olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu da kolay bir şekilde anlayabilirler.

Hangi hayvan olursa olsun sahip olunan hayvan doğal olarak çocuklar tarafından çok sevilecek ve bu durum onlarda manevi anlamda çok ciddi bir gelişim sağlayacaktır. Önemli olan bunu onlara kabul ettirmek ve hangi hayvan ile mutlu olacaklarını anlayabilmektir. Dumadum oyun parkı uzmanları ile iletişime geçerek sizde çocuğunuz için en uygun evcil hayvanın hangisi olduğunu anlamak için neler yapmanız gerektiğini öğrenip profosyonel destek alabilirsiniz.