Kapalı Oyun Parklarının Bakımı Nasıl Yapılır?

Kapalı oyun parkları, çocukların en özgür şekilde oynayabildiği, farklı gruplardan çocuklarla tanışma fırsatı yakalayıp sosyalleşebildikleri yerlerdir. Kapalı oyun parkları, hem çocukların istedikleri gibi eğlenebilmelerini hem de zihinsel olarak gelişmelerini sağlar. 

Çocuklar için oldukça eğlenceli olan bu oyun parklarının bakımı son derece zahmetli ve önemlidir. Kapalı oyun parklarının bakımı düzenli şekilde yapılır ve oyun parklarının ömrü uzatılır.

Oyun parklarının bakımı düzenli olarak yapıldıkça çocukların oyun oynarken herhangi bir tehlike yaşamamış olurlar. Dumadum ailesi olarak oldukça titiz ve dikkatliyiz. Peki oyun parklarının bakımı nasıl yapılır? Bakımları yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? gelin bunları birlikte inceleyelim.

Kapalı Oyun Parklarının Bakımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Tehlikeli zemin, hatalı ekipman ve parçaları yanlış oyuncaklar, oyun parklarının bakımında özellikle dikkat edilmesi gereken faktörlerdir.

Yukarıda bahsettiğimiz yanlışlara oldukça dikkatliyi. Kapalı oyun parklarında oynayan çocuklar mutlu şekilde ayrılmasını hedefliyoruz. Yetkili kişiler parkların bakımını yaparken özellikle çocuklara ekstra hassasiyet göstermektedir.

Bunun yanında kapalı oyun parklarının zemininin çocuklarına düşmesine karşılık yumuşak süngerden yapılması gerekmektedir.  Bu şekilde çocuklar düşse bile hem canları acımayacak hem de yaralanmayacaktır. 

Aynı zamanda parklardaki trambolinlerin ağlarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve ağların kopmadığından emin olunması gerekmektedir. Bir sorun tespit edildiği takdirde anında müdahale edilmelidir. Aynı ağlarda olduğu gibi trambolinin yayları da düzenli kontrolden geçirilmelidir.

Bunlar, trambolinlerin ömrünü uzatmak ve çocukların güvenliğini sağlamak açısından önemlidir. Teknisyenler, kapalı oyun parklarının dış çizgisinin 3 yıl sonunda değişmesi gerektiğini söyler.  Bu yöntem parkların ömrünü uzatmak açısından önemlidir.

Çoğu kapalı oyun parkında çocukların eğlencesini artırmak amaçlı salıncaklar bulunmaktadır. Bu salıncakların iplerinin sağlamlığının rutin şekilde kontrol edilmesi çocukların sağlığı açısından önem taşımaktadır.

 Oyun parklarının bakımı yapılırken hijyene oldukça dikkat edilmelidir. Her gün yüzlerce küçük çocuğun oyunlar oynadığı kapalı oyun parkları düzenli dezenfekte işlemleri sağlanmaktadır.

Corona virüsünün ülkemizi etkisine aldığı bugünlerde kapalı oyun parklarının hijyeni her şeyden önce gelmektedir. Parklarda bulunan her bir oyuncak periyodik şekilde dezenfekte edilmeli ve kapalı oyun parkında aynı anda oynayan çocuk sayısı kısıtlanmalıdır. 

Özellikle top havuzları küçük ve bir sürü oyuncak topun bulunduğu yerler olduğu için buralarda temas yoluyla bulaşan hastalıklar çok daha hızlı yayılır. Bu sebeple kapalı oyun parklarında top havuzlarının hijyenine ekstra dikkat ediyoruz.

Bu noktada özel kapalı oyun parklarında hem temizliğin hem de periyodik bakımların düzenli yapıldığı yerlerden biri olan dumadum eğlence merkezini tercih edebilirsiniz. 

Dumadum eğlence merkezi, siz değerli aileler için çocuklarınızın eğlenceli vakit geçirebileceği bir platformdur. Hijyen ve dezenfekte kurallarına maksimum uymaktadır. Çocuklarınızı gönül rahatlığıyla Dumadum eğlence merkezimize emanet edebilirsiniz.