Çocuk Odasında Renk Seçiminin Önemi

Çocuk odası hazırlarken en çok önem verilmesi gereken konulardan biri de renk seçimleridir. Bilindiği gibi çocukların renkli ve eğlenceli bir dünyaları vardır. Doğal olarak onların kullandıkları alanlar da renk seçimleri buna göre yapılmalıdır. Başta beyaz olmak üzere mavi, sarı, pembe veya yeşil gibi renkler çocuk odalarının ana renkleri olmalıdır.

Bu renklerin farklı tonları ile hazırlanan odalar her zaman için çocukların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak ve odalarında keyifli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlayacaktır. Eğer koyu ve iç karartıcı renkler seçilirse bu durum çocukların karakterlerini dahi olumsuz bir şekilde etki altına alabilir.

 

Renklerin çocuklar üzerindeki etkisi

Çocuklar dünyaya her zaman farklı bir pencereden bakarlar. Onlar kötülün ne olduğunu bilmedikleri için hayat onlar için her zaman toz pembedir. Hangi ortamda olurlarsa olsunlar çocukların ilgilerini çeken nesneler mutlaka canlı renklere sahip olan nesneler olacaktır. Bu sebeple oyun parkları, oyuncaklar veya çocuklar ile ilgili alanlar her zaman için canlı renklerden oluşur. Çünkü renklerin çocukların üzerindeki etkisi tahmin edilenden çok daha fazladır.

Özellikle koyu renklerin sadece çocuklar değil aynı zamanda yetişkinler üzerinde de ciddi olumsuz etkileri olabilir. Bu sebeple çocukların hayata her zaman olumlu bir göz ile bakmaları ve aynı zamanda pozitif karakterlere sahip olabilmeleri için kıyafetlerinden odalarına kadar onlarla ilgili her alanda canlı renkler kullanılmalıdır.

 

Duvar renginin önemi

Çocuk odası hazırlarken duvar rengi seçimi konusunda dikkatli olmak gerekir. Seçilen rengin çok koyu olması çocuğun içe kapanmasına ve aynı zamanda odasında zaman geçirmek istememesine neden olabilir. Bu sebeple çocuk odalarında her zaman için açık ve heyecan verici renkler hakim olmalıdır.

Çocukların hayal dünyaları çok geniş olduğundan dolayı açık ve ana renkler kullanmak onların yaratıcılıklarını geliştirmek için çok önemli olabilir. Duvar rengi seçimlerinde kız çocuklar için pembe, beyaz veya krem erkek çocukları için ise beyaz, mavi veya kırmızının açık tonları gibi renkler tercih edilebilir.

 

Hangi renkler tercih edilmelidir?

Çocuk odası renk seçimi konusunda ikilemde kalan ve kendileri için en doğru seçimin hangi renkler olacağını bilmeyen ebeveynler bu konuda mutlaka uzman yardımı almalıdırlar. Çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimleri için odalarında kullanılan renklere dikkat etmek gerekir. Onların her zaman için kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak ve aynı zamanda içinde olmaktan keyif alacakları ortamlar hazırlamak gerekir.

Sadece duvar boyaları değil aynı zamanda duvar kağıtları da buna göre seçilebilir. Canlı renkler veya eğlenceli desenler ile hazırlanan duvar kağıtları o odayı çocuklar için mutlu bir mekân haline getirebilir. Özellikle çocukların seveceği renkler olan sarı, mavi, yeşil, pembe veya beyaz gibi renkler onların odalarında ağırlıklı olmalıdır.